blank'/> January 2012 | Blog 4 Lelaki

Search

Loading...

Acknowledgement

Contents in this blog are restricted to adults only. If you are under the age of 18 or if you find adult material offensive, please leave this site immediately and do not download any of our contents.

The owner and members of this Blog, Blogger, and Blogspot are not associated with the links on this blog's pages and hold no responsibility for their content. The content of any of the links found herein are not stored in the Webmaster's nor the contributor's computer hard drives or servers.

All models and artists depicted herein were at least 18 years of age at the time of the photography and/or filming as we definitely does not condone, post or promote any kind of child pornography.

All of the images and videos are from internet sources and we believe they are in the public domain and consumption. However we make no claim nor do we take credit for images/videos unless otherwise specified. Original authors retain their copyright material. By viewing this blog, you agree and confirm that you are at least 18 years of age, that it is not prohibited for you watching such materials, and that you agree with everything mentioned above.

Monday, 23 January 2012

[G] Abang Bad Batang Besar

Pada malam sabtu, abang Bad ajak aku berjumpa dengannya. Aku bersetuju sahaja kerana sudah lama berhubung dengan beliau dan apa salahnya hendak bersua muka. Tunggu punya tunggu aku ingatkan die x datang, abis satu pinggan nasi goreng mamak aku kasi bedal sebelum die sampai. tiba-tiba hp aku bebunyi tanda ada sms yg masuk
"Dik abang da sampai, cari keta Waja warne itam depan kedai runcit"
aku dengan pantas menyudahkan makan malam aku dan terus menselesaikan bayaran makanan aku lalu terus pergi mencari kereta beliau. Kereta abang Bad sudah dikesan, apa yang bermain dipikiran aku bagaimana rupenye mamat yang sering aku berhubung selama ini.

Tingkap pintu kereta aku ketuk, dan die menyuruh aku masuk kedalam, abang bad yang berbaju t-shirt biasa berseluar jean dan bertopi membuatkan aku samar-samar dapat melihat mukanya dalam keadaan malam itu. selang beberapa saat die lantas menghulurkan tangannya lalu memperkenalkan dirinya, aku menyahut salamannya tanda perkenalan mula terjalin. Alangkah terkejutnya aku kerana abang Bad tanpa segan silu menarik tanganku lalu dikucupnya ke bibirnya. aku memandang tepat kemukanya lantas dia membuka topi yang dipakainya. Tak sangka abang Bad begitu hensem dari rupa sebenarnya. lebih tough dari sangkaan aku dan juga romantik seperti biasa.

Dalam pikiranku, apa yang berlaku selepas ini adalah bergantung kepada arah tuju abang bad. aku rela diperlakukan seperti dipukau oleh sikap charming abang Bad. lalu enjin kereta waja tersebut dihidupkan, pikiranku mula melayang melihat kemachoan abang Bad. Lalu abang Bad mengajak aku minum disuatu kedai di area kg baru. aku cuma menuruti katanya. dan kami berbual-bual mengenai diri masing-masing.

Setelah minum, perilaku abang Bad mula menjadi lain, die mula menjadi miang dan ini membuat gelora aku semakin bertambah. Abang Bad mula menyuruh aku meletakkan tangan keatas pahanya yang lama kelamaan di lorotkan ke arah koneknya. aku mulakan tugasku mengusap pelahan-pelahan konek abang Bad yang masih bersembunyi di sebalik seluar jean beliau. ternyata konek abang Bad memang besar walaupun masih didalam seluar jean yg ketat tersebut. aku semakin galak untuk mengusap konek abang Bad dan abang Bad kadang-kadang menghela nafas kesedapan ketika sedang asyik memandu.

Dalam keadaan yang dingin tetapi panas, tiba-tiba abang Bad bersuara mengajak aku ke hotel untuk bersatu. abang Bad meminta izin untuk membawaku jika hanya aku bersetuju. Aku cuma mengangguk dengan senyuman tidak lekang dari mulutku. Sesampainya di hotel, kami check in bersama-sama. Abang Bad tidak terlalu gelojoh untuk bersama, sewaktu membuka pintu hotel, dibukanya pintu untuk aku untuk mempersilakan aku masuk dulu kedalam sebelumnya. aku lantas duduk dikatil hotel tersebut. abang bad segera menutup pintu lalu die melihat aku dari arah pintu masuk, aku yang sedang malu diperhatikan begitu hanya menunggu langkah pertama dari abang bad. lalu abang bad membuka t-shirtnya dan hanya berseluar jean datang kearahku.

Hatiku berdebar gembira dengan aksi beliau, sungguh macho dalam setiap gerak geri beliau, aku dibaringkan dan dilucutkan bajuku. kami bergomol mulut bertaut, badan aku dipeluk, abang Bad semkin nkal dalama setiap pergerakannya. aku didalam posisi baring mengadapnya digomol habis-habisan oleh abang Bad, lidah aku disedut dan aku menyedut kembali lidah abang bad. tangan aku ditindih tangan beliau seolah-olah aku sedang asyik dalam gomolan abang Bad.

Aksi kami diteruskan, abang bad mula menanggalkan seluruh pakaianku dan beliau hanya mengenakan seluar boxer ketika sedang bersama, abang bad begitu romantik ketika bersama, setiap inci tubuhku dukucup dengan penuh kasih dan sayang. selang beberapa minit bergomol, dan ketika aku sedang hanyut diperlakukan begitu, abang bad menanggalkan seluar boxernya. kini dapat keamati konek abang Bad, sungguh besar dan tebal sehingga aku berasa amat kagum dengan aset abang Bad. abang bad mula menyondol kearah lubang keramatku, aku mendengus kesedapan dalam keadaan bilik yang hanya disinari lampu dari arah toilet hotel.

Kemudian abang Bad berbisik ketelingaku untuk bersatu denganku, dalam keasyikan aku mengangguk tanda setuju, abang bad menjalankan kerja memasukkan batangnya tanpa membuat aku berasa sakit, agak lama juga masa diambil untuk setting konek beliau, tp kaedah abang Bad gunakan memang tak sakit walaupun koneknya begitu tebal dan panjang. setelah beberapa minit mencuba akhirnya kesemua batang abang bad kini berada dalam lubang keramat aku. betapa nikmatnya hanya aku yang tahu. pelahan;-lahan abang bad mengayun tanda permainan hendak bermula. aku mendengus kesedapan, begitu juga abang bad yang tak lekang berkucupan dengan ku. abang bad mula merancakkan permainannya, pap, pap, pap, punggungku berlaga dengan kelengkang abang bad. sedap tidak terkata...abang bad masih berusaha untuk menaikkan ghairahku, kemudian dengan pelahan abang bad menggigit tetek aku dengan gigitan manja. aku betul-betul berasa diawangan diperlakukan begitu. Posisi face to face berlangsung lebih kurang 15 minit,

Kemudian aku ditonggeng oleh abang Bad, abang Bad mahu mencuba kaedah doggy style, terasa kenikmatan setiap kali konek abang Bad menusuk lubang keramat ku. aku dilanyak habis-habisan. kemudian abang bad mula mencium mulutku dari belakang. aksi tersebut membuatkan die begitu terangsang dan membuatkan konek abang Bad begitu ketat didalam juboku. aku membisikan kepadanya supaya jangan pancut dahulu. aku lantas mencabut konek abang Bad dan mengarahkan abang Bad baring supaya aku pula mendayung. dalam posisi aku diatas abang bad, aku mulakan dayungan demi dayungan, dari pelahan kepada rancak dari keadaan hangat kepada keadaan lebih hangat. abang bad memejamkan matanya tanda beliau begitu berahi dengan dayunganku. aku memainkan perananku mengemut setiap kali juboku dimasuki konek abang Bad.

Dalam keheningan malam, abang bad semakin gelisah, die mengarahkan aku baring dan kami kembali ke posisi awal permainan, abang bad seolah-olah dirasuk tenaga luaran menghentam juboku kerana kata beliau air dah berada di takat kepalanya. aku mengiakan tanda paham yang permainan akan ditamatkan, kemutan aku diperkuatkan dan abang bad mendengus lebih kuat dari awl permainan. semakin die mencapai kemuncak semakin kuat hentaman dari abang Bad. selang beberapa saat, koneknya dicabut lalu tersemburlah air mani beliau kearah badanku dan seluruh katil. sungguh nikmat sekali ketika air nya mengenai badanku. terasa begitu hangat air abang bad. kemudian aku pula sampai klimak, airku terpancut ke dada abang bad, lalu abang bad segera mencium mulutku dan aksi romen diselang aksi kucupan.

Monday, 16 January 2012

Main Dengan Lan & Kawannya

[Source] Lepas sex pertama aku memecah teruna Lan, dia sering cerita kat kawan dia si Rain(R) ni, so entah macamana satu petang tu aku msg Lan sebab aku habis kerja awal dan Lan kata dia kat JJ baru sudah tengok movie dengan kawan dia dan dia tanya kalau aku boleh jemput dia balik so aku yang memang tak jauh dari mall t uterus saja drive pergi sana. Dalam 10 minit tunggu, buah hati aku pun datang kat kereta, bersama seorang lagi rakannya yang berusia 19tahun, budaknya rendah sikit dari Lan, lebih kurang tinggi aku lah, kulit putih dan rambut lurus menutupi dahi agak panjang gak, mata sepet, tak hensem tapi sedap mata memandang haha.
Taste aku lar pulak. Dalam kereta kami hanya berbual kosong dan aku pun tanya Lan samaada ok ker member dia, dengan selamba Lan jawab.. jangan risau abang,si Rain ni pun bottom gak… punyalah syok aku bila tahu yang dua dua budak dalam kereta aku ni adalah bottom..haha, Tapi aku control jer excitement aku dan dengan selamba terus ambil tangan lan bubuh kat celah kangkang aku masa aku drive dan si R ni asyik jelling jerk at kami dan aku dapat lihat melalui cermin kereta yang dia observe kami berdua dengan teliti haha.. aku pun apalagi pasang jerat dengan mennyuruh Lan kiss mulut aku dan main lidah secara ringkas sambil aku drive. Aku tengok R macam gelisah jer tengok kami berdua buat macam tu.. aku dapat rasakan yang budak ni ada jugak minat kat aku.. sebab masa tu dia ada juga kata cantik badan abang ni Nampak fit dan Lan pulak buat muka jelous dia masa R cakap macam tu.. aku tiba tiba rasa macam ada dua lover pulak..haizzzz.

Masa dah dekat sampai rumah R, aku cari helah macam mana nak bagi no aku kat dia.. so aku pun buat buat lah complaint.. rain nak tahu tak? Lan jarang sms abg. Nanti R ajerlah yang balas sms abang dan ingat tau no ni..aku pun terus sebut no aku yang sememangnya tak susah untuk diingat sebab no dia sama semuanya.. Lepas hantar R balik, aku hantar Lan pulak, dan singgah sekejap kat tepi rumah dia kami pun beromen dalam kereta, dan bila dah mula stim.. seluar jeans biru Lan aku londehkan dan Lan hanya berboxer bunga bunga merah hitam kegemaran dia…Aku finger fuck lubang Lan sambil Lan asyik menghisap dan menyedut batang pelir aku yang memang menjadi kegemaran dia tu.. dan memang dah banyak kali Lan telan air mani aku walaupun kami jarang fuck sebab Lan tak tahan kena fuck sebab lubang dia memang kecik…dan ketat..huhu tapi tu yang best tuh… kami perlu beraksi pantas sebab kawasan rumah Lan walaupun sunyi tapi ada gak orang lalu lalang kat situ especially student yang sewa di apartment kat situ. Aku memancut banyak dalam mulut Lan bila dia hisap sambil urut dan tekan bawah telur aku.. Lan hampir tersedak dan macam nak muntah.. berair mata dia menahan pancutan air mani aku kat tekak dia.. tapi Lan memang best semua air aku ditelan habis.. dan macam biasa Lan akan dapatkan mulut aku untuk cium mulut lepas telan air mani aku sebab dia tahu aku geli nak rasa air mani aku sendiri..hehe Aku pulak took turn to suck konek remaja Lan yang agak kecil dan mudah untuk dihisap tu…
Lan merengus penuh nikmat bila aku hisap sambil tangan kanan aku finger fuck lubang jubur dia dan tangan kiri gentel puting tetek dia yang terselak aku kerjakan… Lan memancut macam biasa.. sangat hebat… dari kerusi tempat duduk depan, pancutan keduanya melepasi kepala dia mengenai kerusi belakang kereta aku… dan yang selebihnya landing kat atas pipi dan muka aku… bau air mani budak sabah yang gian ni memang kuat dan aku jilat sikit dan telan air mani Lan sebagai tanda sayang aku kat dia… Lepas projek ringan aku pun lap Lan dengan tisu dan kami pun kiss goodbye. Selang sehari,keesokannya aku terima message dari no yang aku tak kenali tapi aku tahu itu talian sabah/Sarawak dan memang betul, Rain msg aku tanya khabar..betullah tekaan aku yang budak bottom ni ada feel kat aku so kami pun berjanji untuk jumpa pada pukul 5ptg selepas dia habis kelas. Aku pergi amik Rain tanpa pengetahuan Lan walaupun dia org sama kelas kuliah, tapi aku tunggu di suatu tempat yang dijanjikan… sampai jer, aku Nampak Rain berbaju T putih, berseluar beidge dengan beg galas di bahu sedang menunggu aku kat bawah pokok tepi bus stop. Rain terus naik kereta dan kami just driving tanpa tujuan. Selepas 5 minit, aku beranikan diri dengan menyuruh Rain meletakkan tangan atas paha aku seperti Lan buat dan aku Nampak Rain tak membantah malah terus saja menjalar ke celah kangkang aku mencari batang pelir aku yang tersimpan didalam short biru aku.
Masa kat traffic light aku menyentuh celah kangkang Rain dan batang rain memang sedang super keras.. dan menegang dengan maksima, besar pulak batang budak ni.. aku dapat rasakan batang tebal rain dari luar pants dia. Aku drive kesatu kawasan taman perumahan yang sunyi sambil menyuruh rain membuka zipper dan melondehkan sedikit seluar dia supaya batang dia tersembul keluar… wahhh teruja aku melihat batang putih rain, yang lebih 6 inci , tebal dengan kepala merah yang sangat memberansangkan nafsu aku. Batang rainagak bengkok kebawah macam bottom yang selalu main… dan dengan menutup konek dia dengan t shirt dia, aku memandu dengan sebelah tangan melancap dan membelai batang remaja rain yang pada waktu itu agak teruja dan terkejut dengan apa yang berlaku. Walaupun dia beberapa kali mengungkapkan rasa takut dia tapi disebabkan nikmat yang dia sedang alami,akhirnya, rain membiarkan seluar dia jatuh keparas kakinya dan underwear uomo hijau nya melorot hingga ke lutut.Kini rain hanya memakai t shirt dengan bahagian depannya menutupi pelirnya yang aku sedang main, dan bontot putih gebunya, sedang duduk dikerusi tanpa alas pakaian..
Aku syok betul melihat seorang budak remaja yang cute macam rain, tanpa pakaian dari pusat kebawah, sambil duduk dalam kereta, Nampak sedikit takut tetapi juga ternganga kesedapan dari belaian yang aku berikan dengan angan kiri aku kat batang dia , sesekali aku gosok kepalamerah rain dan rain memang banyak air mazi setiap kali aku gosok kepala konek dia habis basah jari aku dan beberapa kali aku jilat air mazi rain sambil menjeling ke arah rain yang malu dengan apa yang berlaku… Rain suka abang? Aku tanya… rain hanya mengangguk lalu menjawab.. sebenarnya saya hanya nak jumpa abang tapi sorry abang tak tahan pulak bila berdua jer ngan abang mula terbayang apa yang Lan ceritakan kat saya, bagaimana abang main dengan dia.. saya rasa jelous… Aku terus mencadangkan pada rain… Rain tak nak rasa apa yang lan rasa hari tu bilabatang abang menyucuk masuk lubang dia? Aku pancing dengan kata kata nakal sambil jari aku yang masih dibasahi air mazi rain aku halakan kea rah lubang jubur rain yang panas diselaputi bulu bulu nipis sepanjang rekahannya… dan rain emmang hanya terus bersetuju sebab aku tahu dia memang dah gian nak kena jolok… sebab port tak ada,aku pun menghala kereta aku ke satu taman yang agak sunyi…mula mula cadang nak fuck dia kat tepi pokok jer tapi Nampak pulak satu tandas awam yang lengang kat situ… lepas usha line aku pun signal kat rain suruh keluar dari kereta.
Sampai jer dalam toilet, aku terus londeh seluar dan buka t shirt rain dan rain pulak tak sabar sabar terus unbutton my shirt dan menyonyot tetek aku.. ahhhh budak ni memang nak kena fikir ku… ak terus tarik short aku ke paras lutut dan menyuruh rain yang telanjang bulat mengadap dinding sambil berbongkok sedikit.. aku bagi dia jilatan berahi kat lubang dia dan sekitar cracked line jubur rain yang membuatkan rain meraung sedap…nasib baik ketinggian kami agak sama jadi mudahlah possisi mengangkang budak sabah ni kali ni… Aku sapu air liur dengan banyak kat batang aku dan finger fuck jubur rain yang dah mula berpeluh dan tanpa buang masa aku terus tujah lubang merah teruna kota kinabalu dengan rakus…. Rain menjerit dan menolak badan aku , aku cabut semula dan terus menikam kali kedua dan masuk meneroka kedalam lubang nikmat milik rain… aku terpaksa menutupmulut rain dengan underwear dia sebab dia ni jenismeraung kuat.. aku takut orang dengar kalau ada yang lalu kat situ.. so aku buka air paip dan dengan mulut rain yang aku tutup dengan underwear hijau dia aku pun memainkan aksi sebagai jantan sebaik mungkin…aku angkat kaki rain sebelah ke atas mangkuk tandas dan satu lagi kat lantai so aku fuck rain secara doggy dalam 2 tiga posisi yang simple sebab tempat terbatas…sambil tangan kanan aku mengocok batang besar rain yang sedang dalam kenikmatan yang sememangnya terus terusan menegang sejak dari dalam kereta tadi…dapatlah aku rogol lubang bottom rain dalam sekitar 10minit sebelum aku memancut air nikmat terus kedalam lubang jubur rain tanpa mencabut keluar batang aku sebagai tanda perkenalan kami yang pertama…, belum sempat aku habis memancut kedalam pantat rain, tangan aku merasa denyutan pada batang tebal kepunyaan bottom aku yang baru sehari aku kenal seraya konek aku yang masih berada dalam lubang larangan rain dikemut kuat sampai terasa sakit… rain memancut dengan banyak dengan lebih 7 das tembakan kea rah dinding tandas dan mangkuk tandas..
Begitu kuat bau air mani dalam tandas tempat kami berasmara secara songsang sehingga aku terpaksa memancutkan sedikit air paip untuk menghilangkan tompokan air mani rain dan bau mani yang cukup lumayan dalam toilet tersebut… Kami bercium mulut dalam 2 atau 3 minit dan terhenti bila terdengar ada orang masuk toilet sebelah.. cepat cepat aku kenakan pakaian dan terus keluar dulu.. diluar terdapat satu kereta proton warna kelabu ada beberapa orang kat dalam dia dan aku hanya terus berjalan selamba kekereta aku dan tak lama rain menyusul dan kami pun menghala pulang. Dalam perjalanan kami asyik bercium dan meraba raba satu sama lain seolah olah Rain adalah Lan. Untuk penegetahuan anda, lan kini dah tahu aku main dengan Rain, kami bergaduh beberapa hari tapi kini Land ah menjadi milik aku semula dan menjadi bottom setia aku dan setiap minggu kami akan fuck semenjak aku dan kawan baiknya Rain berjanji tak akan mengadakan hubungan sex lagi buat kali kedua,,, thank you lan.. abang sayang Lan.. kali kedua tak boleh dengan Rain? Kali ke tiga boleh kot…wakaka…

Saturday, 14 January 2012

Gay Comic. Cumming Soon

Coming Soon. Japanese Gay Manga (Comic)
yaoi, gay

There are plenty Japanese Gay Manga (Yaoi) and also Fantasy Gay Comic and English Gay Comic

Thursday, 5 January 2012

(Lawak) Kenapa Bola Sepak 45 Minit

Kenapa masa perlawanan bolasepak adalah 45 minit, dan bukannya 30minit ataupun 1 jam (utk separuh masa)?

Saintis sukan dan pemain-pemain veteran juga tidak dapat memberikan jawapan yang tepat. Di dalam kemusykilan tersebut, ada seseorang yang memberikan jawapan yang boleh diterima.
Dia menjawab….”Sebab mengapa bolasepak dimainkan dalam 45 minit ialah…
Terdapat 2 pasukan didalam setiap perlawanan dan ada 11 orang pemain disetiap pasukan. Setiap pemain mempunyai “2 biji bola” dan membawanya setiap masa semasa bermain didalam padang.
Jadi, jumlah kesemua bola untuk kedua-dua pasukan ialah 44 biji bola. Terdapat sebiji bolasepak yang digunakan didalam perlawanan. Oleh itu, jumlah keseluruhan ialah 45 minit.
Persoalan terjawab !!!
Tetapi, kadang-kadang ada masa tambahan selama 2 minit…itu adalah “bola referee”!

Tuesday, 3 January 2012

Petua Pantang Larang Untuk Kesihatan Tenaga Batin Lelaki

[[RE-BLOG]] Percaya atau Tidak??

Segala apa yang dilakukan mempunyai kesan samada serta merta atau berjangka panjang. Pelbagai petua pantang larang telah diajarkan oleh orang-orang tua Melayu bagi menjaga kesihatan tenaga batin. Ia bukan bertujuan mengharamkan yang halal tetapi berupa nasihat hasil dari pengalaman orang-orang terdahulu.

  1. Jangan amalkan minum air batu kerana ia mengakibatkan zakar menjadi sejuk serta lembik dan mengakibatkan batang zakar ngilu bila jima’. Batang zakar harus sentiasa panas.

  2. Jangan makan nasi berulamkan air. Minnum air setelah selesai makan nasi, melainkan jika tercekik. Kesannya sama seperti minum air batu.

  3. Usah amalkan makan makanan bersifat ssejuk atau telah sejuk atau disejukkan. Ia boleh mengakibatkan air mani cair dan terpancut awal.

  4. Jauhi makan makanan yang kuahnya berllinang kerana ia melemahkan zakar. Jangan terus minum air selepas makan nasi, minum hanya setelah 2 minit suapan terakhir.

  5. Jangan hembus nafas ketika minum, tahan nafas, ini membantu mengelakkan dari mudah lelah ketika jimak.

  6. Elakkan minum air ketika badan sedangg panas, selepas berlari atau bekerja berat. Berehatlah terlebih dahulu, sejukkan badan, kemudian baharulah minum air.

  7. Jangan makan kepak ayam daging keranaa ia melemahkan zakar. Jangan makan nasi sejuk, panaskan dahulu.

  8. Kurangkan dari memakan Pisang Embun.

  9. Elakkan minum air selepas jan 11.00 malam walaupun air panas kerana ia melemahkan otot pinggang dan membawa sengal badan.

  10. Elakkan dari buang air ditempat air bbertakung, carilah tempat yang kering dahulu kemudian buang air besar.

  11. Ini melatih mengawal otot zakar dengaan baik. Jangan amalkan melancap kerana ia memaaksa mani keluar dan melemahkan zakar.

  12. Jangan bersetubuh dengan perempuan yang jauh lebih tua.

  13. Jangan biarkan isteri menindih zakar ketika tidur. Aliran darah yang sempurna amat perlu pada zakar kerana waktu tidur darah menuju zakar, tindihan dari paha dan lutut yang sejuk membantutkan aliran dan melemahkan zakar.

  14. Jangan buang air kecil di atas tanah atau ketika berendam dalam air.

  15. Jika berumur lebih 30 tahun, elakkan dari jima’ lebih dari 3 kali seminggu, kerana perlu cukup masa membina kembali tenaga batin.

  16. Jangan jimak di dalam air.

  17. Jangan terus minum air selepas jimak,, rehat dahulu 15 minit.

  18. Jangan biarkan pinggang terhentak denngan kuat kerana mengakibatkan mati pucuk.

  19. Jangan biarkan zakar terendam begitu lama selepas klimaks.

  20. Jangan jima’ isteri yang sedang haid kerana mendatangkan penyakit

  21. Jangan cungkil gigi dengan kemucup (tangkai bunga lalang) kerana ia mengakibatkan zakar menjadi ngilu dan kurang bertenaga

Petua : Senaman Kuatkan Tenaga Batin Batin

Untuk menguatkan tenaga batin lelaki caranya ialah:

  1. Apabila bangun dari tidur,ambil sedikit air liur dari lelangit kemudian sapukan di kepala zakar.

Perlu lakukan senaman tenaga batin, caranya;

  1. Duduk bersila, tarik nafas sepenuhnya dan tahan nafas kemudian bongkokkan badan sampai mencecah kaki, bilang 7 detik, bangun dan lepaskan nafas secara perlahan-lahan.

  2. Dalam keadaan duduk bersila tadi, lunjurkan sebelah kaki kanan atau kiri, kemudian tarik nafas sepenuhnya tahan nafas 7 detik, cuba sentuh silang kaki yang dilunjurkan tadi sebanyak 7 kali

Sumber : SINI

 
Blog 4 Lelaki | Copyright © 2011 Diseñado por: compartidisimo | Con la tecnología de: Blogger